Фенклуб „Лудогорец“ в Чикаго с дарение за областната болница

Фенове на „Лудогорец“ в Чикаго, САЩ, изпратиха събрани от тях 2045 лева, които бяха дарени на областната болница в Разград.

Първоначално целта на разградчаните от Чикаго бе с парите да се купят билети на социално слаби техни съграждани, за да могат и те да гледат на стадиона в Разград мачовете на „Лудогорец“ от груповата фаза на Лига Европа. След като обаче заради пандемията бе взето решение мачовете да се играят без публика, дарителите предложиха сумата да бъде дадена на болницата в Разград, за да бъдат подпомогнати медиците в противодействието на COVID-19.

От името на дарителите вчера парите бяха връчени на ръководството на здравното заведение от главния редактор на „Екип 7“ Митко Ханчев.

Сумата бе приета с договор за дарение, подписан от Теодор Гарвалов, председател на борда на директорите на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ АД, който в момента оперативно ръководи болницата, тъй като самият изпълнителен директор д-р Гечо Жеков, а и още няколко лекари на ръководни позиции, бяха поразени от коронавируса и се лекуват.

Източник: Екип 7