Ваксинация срещу COVID – 19 за деца

Да запазим децата здрави!

 

Ваксинирането на деца може да помогне за забавяне на разпространението на COVID-19 в общността. Освен това може да помогне за спиране на предаването на вируса на други роднини, като братя и сестри, баби и дядовци.

Родителите, които искат децата им да бъдат имунизирани срещу COVID-19, могат да го направят при общопрактикуващия лекар или във ваксинационен център. Имунизирането се осъществява по общия ред, в присъствието на родител.

Това, което родителите трябва да знаят, е че детето трябва да е здраво, да не е с температура или съпътстващо инфекциозно заболяване в момента на поставяне на ваксината. Преди имунизацията ваксината се разрежда с физиологичен разтвор и се използват специални спринцовки и игли.

Възможните реакции са локална болка, леко зачервяване, рядко температура, загуба на апетит, обща отпадналост. Понякога има болки в муслуките и ставите, но тези реакции са с продължителност от 1 до 3 дни.

 

 

ВСЕКИ ВТОРНИК И ЧЕТВЪРТЪК ОТ 10.00 ч. ЩЕ СЕ ИЗВЪРШВА ВАКСИНАЦИЯ СРЕЩУ COVID – 19  ЗА ДЕЦА В МБАЛ“СВ. ИВАН РИЛСКИ“-РАЗГРАД АД, СЛЕД ЗАПИСВАНЕ НА ПОСОЧЕНИЯ ТЕЛЕФОН  И СФОРМИРАНЕ НА ГРУПА ОТ 10 ДЕЦА.

 

тел. 084 614 214 - РЕГИСТРАТУРА

 

Източници: mh.government.com