Сдружение „Лудогорие“ дари реанимационна стая на детското отделение в разградската болница

На церемония днес бе официализиран благородният жест на Сдружение „Лудогорие“ към децата на Разград и областта – напълно оборудвана реанимационна стая в разградската болница.

Представителите на Сдружението обясниха жеста си като внимание и отговорност към здравето децата в Лудогорието. И бъдещето на града като по-добро място за живеене.

От своя страна директорът на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ д-р Гечо Жеков благодари от свое, от името на колегите си и малките пациенти за подаръка, без който – за жалост – не може нито една болница. И пожела още подобни добротворни инициативи за здравето на всички в региона.

 

Дарението на обща стойност от 12 000 лева е станало възможно благодарение на съпричастността към идеята на Лайънс клуба, Ротари клуба и Танцово студио „Калина-Рада“. С 10 000 лева досега са купени две реанимационни легла, нужното към тях оборудване и обзавеждането на стаята в Детското отделение.

 

На лекарите, сестрите и останалите работещи там бе обещано с остатъка от сумата да бъде осигурено всичко, което те пожелаят, за да бъде грижата им за децата в нужда напълно адекватна на съвремието ни.

Припомняме, че жестът на Сдружение „Лудогорие“ към малчуганите в Разград не е първи. През септември 2020 г. в градинката пред хотел „Централ“ бе открита обновена детска площадка, на която има и съоръжения за деца с увреждания. Появата й в центъра на града бе плод на обединението на неправителствения сектор, бизнеса и местната управа – Обществения дарителски фонд за Разград, Сдружение „Лудогорие” и Община Разград.

/Източник: e-Razgrad/